Sziasztok,
Azért nyitnék külön topikot túlmelegedésre a másik hasonló téma mellett, mert én már túl vagyok a termosztát és a ventillátor ellenőrzésén.
A jelenségem az, hogy ha lassan gurulok, és melegebb van kint, mint 25 fok, a hűtővizem szép lassan túlmelegszik. A motorom 690SM. Most arra tippelek, hogy későn kapcsol a hőgomba, ezért hiába indul be a ventillátor, már nem képes visszahűteni a vizet. Találtam külföldi fórumokon hasonlókat, sőt video is van fent arról, hogy lecserélik a gombát egy 88 foknál nyitóra (a gyári 102 foknál nyit).
Van valakinek hasonló tapasztalata...?
Kicserélném a gombát, a típusa is megvan, de külföldről 60 dollár felett lehetne csak rendelni. Itthon pedig nem találok forgalmazót. Esetleg tud valaki olyat, ahol beszerezhető Duralast SW 648 hőgomba? Ilyen van a 93-as Geo Metroban is. Motoros boltok csak rám csodálkoznak, autó alkatrészeseknél pedig nincs ilyen.
Már felbarkácsoltam egy plusz ventillátort a hűtő elé, de ez elég madmax-es lett...

Szóval jó lenne egy véglegesebb megoldás.
Esetleg valaki ismer helyi forgalmazót...? A KTMTwins TAMA-88 KM2 típusú gombát árul erre az USA-ban. Az angolok pedig RRP027-et.
Köszi,
András