KTM Klub fórum

Magyarországi KTM-esek és KTM szimpatizánsok virtuális talákozóhelye...
Pontos idő: 2025 máj. 05, 1:26

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 21 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: LC 4 karbi problema
HozzászólásElküldve: 2009 jan. 17, 20:44 
Regisztrált tag
Regisztrált tag

sziasztok ,

azt szeretnem megkerdezni valakitol lehetoleg lc 4 gazdaktol hogy mivel lehetne helyetesiteni egy phm 38 dellorto karbit?
eredetileg ez a karbija az lc 4 esnek ( nekem lc 400 om van 98 bol) .
mi tortenne abba az esetben ha mondjuk egy 600 as ktm rol teszem at a karbit es esetleg a torok atmerok nem egyeznek meg ,
lehetseges ilyen atultetes? vagy mit ajanlotok??
esetlek milyen atmeroju mikuni illetve heikin talalna bele
kosz minden hasznos infot.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: LC 4 karbi problema
HozzászólásElküldve: 2009 jan. 18, 0:34 
Alapító tag
Alapító tag

raceface írta:
sziasztok ,

azt szeretnem megkerdezni valakitol lehetoleg lc 4 gazdaktol hogy mivel lehetne helyetesiteni egy phm 38 dellorto karbit?
mi tortenne abba az esetben ha mondjuk egy 600 as ktm rol teszem at a karbit es esetleg a torok atmerok nem egyeznek meg ,

Keihin FCR39

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 jan. 18, 16:07 
Klubtag
Klubtag

raceface írta:
sziasztok ,

Halil!
Erre a kérdésre így elméletben elég nehéz a válasz. A Dani által javasolt FCR39 valószínűleg jó lenne, a kérdés csak az, hogy megéri-e Neked egy ilyen értékű motorra egy 60-80eft-os karbit feltenni.
Ami olcsóbb alternatíva lehet még, az a 640-es gyári Mikuni BST40 karbija vagy esetleg egy 40-es Dellorto. De mindkettő próbát igényel mert nincs garancia rá, hogy jó lesz. Sajnos személyes tapasztalatom csak 620-akkal ill. 640-esekkel van. 620-ra és 640-re is tettem már FCR39-et, tökéletes volt. És 38-as Dellortot is tettem már 640-re, az is elment vele.
Ha Mikuni BST40-est tennél rá, abban tudok segíteni, van egy eladóm 25eFt-ért.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 jan. 18, 18:18 
Regisztrált tag
Regisztrált tag

HELLO,
hat igen bst 40 est mar ajanlottak nekem csak kerdes az hogy talalna a phm 38 as dellorto helyere?
mekkora a torkok atmeroje? ( kulso, belso) az sokat mondana ....

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 jan. 18, 19:20 
Törzstag
Törzstag

raceface írta:
HELLO,
hat igen bst 40 est mar ajanlottak nekem csak kerdes az hogy talalna a phm 38 as dellorto helyere?
mekkora a torkok atmeroje? ( kulso, belso) az sokat mondana ....

Mikunit én is tudok ajánlani , olcsóért ,bár Petya gondolom fel is szereli neked ..
Viszont nem lesz gagyerákabb a Mikunival?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 jan. 19, 0:43 
Alapító tag
Alapító tag

bouvard írta:
Viszont nem lesz gagyerákabb a Mikunival?

De...gázreakció olyan lesz mint egy gőzmozdonyé.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 jan. 20, 20:56 
Törzstag
Törzstag

raceface írta:
sziasztok ,

úgy jársz a legjobban ha kicseréled a fúvókát a gyáriról a legnagyobbra ami ebbe DEllortóba megy 150es-re ráállítod a levegőt egy sportlégszűrő társasága mellet meg tedd nyitottá a kipufogó rendszert. ez a legolcsóbb és a leggyorsabb megoldás a keményítésre. A karbi csere drága és bonyolult meg nem is biztos hogy jó lesz, meg a motor se köszöni meg a karbi cserét. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 máj. 14, 15:17 
Regisztrált tag
Regisztrált tag

üdv!

nekem nincs bajom a karbimmal de nem nyitok ujat emiatt....
pancel kollega már mondogatta miket honnan huzzak le a karbirol (vákuumcső) hogy más legyen, de már elfelejtettem.. :m32 :m32
lehet így erősíteni a gépet? jah és mi van akkor ha a mikrokapcsoló csatlakozóját lehúzom?
ja és ha valaki ráér nagyon, elmondhatná pár szóban hogy is működik ez a karbi.. minek a vákuumcső..stb.
most hogy szétszedtem, érdekel :-)
a robogómon nem volt ilyen :roll:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 máj. 14, 17:14 
Klubtag
Klubtag

zoliKTM írta:
üdv!

pancel kollega már mondogatta miket honnan huzzak le a karbirol (vákuumcső) hogy más legyen, de már elfelejtettem.. :m32 :m32
lehet így erősíteni a gépet? jah és mi van akkor ha a mikrokapcsoló csatlakozóját lehúzom?
ja és ha valaki ráér nagyon, elmondhatná pár szóban hogy is működik ez a karbi.. minek a vákuumcső..stb.

A vákuumcső amolyan hülyebiztosításként van a karbiban, ami azt jelenti, hogy ha a hülye ráül a motorra és rögtön nyélgázon indul, akkor ez a vákuumrendszer hivatott visszafullasztani a motort, nehogy kiugorjon alóla (szelep kinyit, és a plusz levegővel elszegényíti az üzemanyag keveréket).
Érdemes egy rövid próba erejéig a karbiról lehúzni a vákuumcsövet és kerülni egy kört vele.
Vicces egy hatszáz köbcentis, de négy lóerős motorral motorozni. :wow:
Viszont azt is tudni kell, hogy önmagában a vákuumcső ledugózása vajmi keveset ér, ha a karbival és a kéménnyel nem mész utána (fúvóka, nyitott kidörrentő).
A Klub oldalon viszont van (egész pontosan itt) van egy leírás, hogy pontosan micsoda a micsoda.

Üdv,

pancel

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 máj. 15, 23:28 
Klubtag
Klubtag

pancel írta:
zoliKTM írta:
üdv!

A vákuumcső amolyan hülyebiztosításként van a karbiban, ami azt jelenti, hogy ha a hülye ráül a motorra és rögtön nyélgázon indul, akkor ez a vákuumrendszer hivatott visszafullasztani a motort, nehogy kiugorjon alóla (szelep kinyit, és a plusz levegővel elszegényíti az üzemanyag keveréket).
Érdemes egy rövid próba erejéig a karbiról lehúzni a vákuumcsövet és kerülni egy kört vele.
Vicces egy hatszáz köbcentis, de négy lóerős motorral motorozni. :wow:
Viszont azt is tudni kell, hogy önmagában a vákuumcső ledugózása vajmi keveset ér, ha a karbival és a kéménnyel nem mész utána (fúvóka, nyitott kidörrentő).
A Klub oldalon viszont van (egész pontosan itt) van egy leírás, hogy pontosan micsoda a micsoda.

Üdv,

pancel

Sziasztok!
Ez a fenti beírás nem fedi a valóságot. Bár nem teljesen egyértelmű, de gondolom az EPC rendszerről beszéltek. Ennek a funkciója nem elsősorban a hülyebiztosítás, hiszen akkor miért csak 2-es és 3-as fokozatban működik és 1-esben miért nem, hiszen ott a "legugrósabb" a motor?! Ha jól tudom inkább emissziós okai voltak az alkalmazásának. De nem is ez a lényeg, hanem a működése:
2-es és 3-as sebességi fokozatban egy mágnesszelepen keresztül rontja a karburátor tolattyú membrán feletti térben kialakuló vákuumot, ezzel lassítva a tolattyú emelkedését ergo a motor gyorsulását. Ennyi. Deaktiválni meg nem a vákuumcső lehúzásával kell, mert azzal csak rontasz a helyzeten, hanem a hengerfej jobb hátsó sarkánál lévő kis fekete (narancs tömítéssel) csatlakozót kell lehúzni.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 máj. 16, 9:02 
Klubtag
Klubtag

Petya írta:
Sziasztok!
Ez a fenti beírás nem fedi a valóságot. Bár nem teljesen egyértelmű, de gondolom az EPC rendszerről beszéltek. Ennek a funkciója nem elsősorban a hülyebiztosítás, hiszen akkor miért csak 2-es és 3-as fokozatban működik és 1-esben miért nem, hiszen ott a "legugrósabb" a motor?! Ha jól tudom inkább emissziós okai voltak az alkalmazásának. De nem is ez a lényeg, hanem a működése:
2-es és 3-as sebességi fokozatban egy mágnesszelepen keresztül rontja a karburátor tolattyú membrán feletti térben kialakuló vákuumot, ezzel lassítva a tolattyú emelkedését ergo a motor gyorsulását. Ennyi. Deaktiválni meg nem a vákuumcső lehúzásával kell, mert azzal csak rontasz a helyzeten, hanem a hengerfej jobb hátsó sarkánál lévő kis fekete (narancs tömítéssel) csatlakozót kell lehúzni.

Megkövetem magam, igazad van Petya! :peace:

Átolvastam a doksit magam is, és be kell látnom, hülyeségeket írtam, bocs mindenkitől!

A karburátorról való lehúzást viszont azért írtam, mert vicces tud lenni, hogy ennyire nem marad erő a műszerben. :m32

Üdv,

pancel

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 máj. 17, 9:22 
Törzstag
Törzstag

Deaktiválni meg nem a vákuumcső lehúzásával kell, mert azzal csak rontasz a helyzeten, hanem a hengerfej jobb hátsó sarkánál lévő kis fekete (narancs tömítéssel) csatlakozót kell lehúzni.[/quote]

kíváncsi vagyok másnak mi a tapasztalata ebben.
sajátom, hogy semmi különbség ha lehúzod a kütyüt , semmi nem változik .ettől függetlenül nekem is le volt húzva az lc4 en

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 máj. 17, 21:40 
Klubtag
Klubtag

bouvard írta:
Deaktiválni meg nem a vákuumcső lehúzásával kell, mert azzal csak rontasz a helyzeten, hanem a hengerfej jobb hátsó sarkánál lévő kis fekete (narancs tömítéssel) csatlakozót kell lehúzni.

kíváncsi vagyok másnak mi a tapasztalata ebben.
sajátom, hogy semmi különbség ha lehúzod a kütyüt , semmi nem változik .ettől függetlenül nekem is le volt húzva az lc4 en[/quote]

Igen, azt azért hozzá lehet tenni, hogy ettől ne várjon sokat az ember. Szinte semmi érezhető különbség nincs a két állapot között. Sokszor csak az érzés, hogy na most jobban kell mennie! :-)
A Mikuni BST-s LC4-ek gyárilag nagyon alul vannak karburálva ill. befojtva az emisszió teljesítése érdekében. Ha az ember a légszűrőház tetejéről lepattintja a gumi szívócsonkot és kicsit utánamegy fúvókázással, akkor gyári kipufogóval is elég sokat ki lehet hozni a motorból a gyári hervadt állapotához képest.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 máj. 18, 11:07 
Regisztrált tag
Regisztrált tag

én is lehúztam, kerültem egyet de semmi extra...
és mégegy.. a mikrokapcsoló az minek van? ha széthúzom? :grin: fogadjunk akkor sem lesz semmi :m28

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 máj. 19, 10:22 
Ezt én is kipróbáltam, és ugy vettem észre, hogy könnyebben megy kerékre 2-esben. Nekem Akra titán rendszerem van amúgy a gépen.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 aug. 16, 13:03 
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Sziasztok!
Az EPC-rendszer kiiktatásához...Láttam a KTM-Sommer katalógusban egy ilyen kis kupakot,amit a karbi tetején lévő csonkra kell ráhúzni,és ugyan úgy visszakötni azt a csövet ami rámegy.Szerintük ezáltal deaktiválva lesz a rendszer és 2. és 3. fokozatban is a teljesítmény 100%át adja le.
Próbálta esetleg valaki már ezt a módszert,vagy van egyáltalán értelme,vagy csak ront a helyzeten?
:wave

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 aug. 30, 18:32 
Regisztrált tag
Regisztrált tag

üdv!
mi lehet a gond?
alapjáraton szépen jár, gázt huzok azonnal lefullad, nem pörög fel, ovatosan huzva picit felpörög, de dadog mint az állat...
pont így viselkedik ha a karbirol lehuzgálom a vákuumcsöveket.. semmi nem változik...
pici gázra ugye dadog, de ha szivatot meghuzom, fentebb pörög....
karbi kitakaritva, tank kitakaritva, sztem nem dugulás.
nincs ötletem... nektek?

üdvZoli

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 aug. 30, 18:38 
Klubtag
Klubtag

zoliKTM írta:
üdv!
mi lehet a gond?
alapjáraton szépen jár, gázt huzok azonnal lefullad, nem pörög fel, ovatosan huzva picit felpörög, de dadog mint az állat...
pont így viselkedik ha a karbirol lehuzgálom a vákuumcsöveket.. semmi nem változik...
nincs ötletem... nektek?

üdvZoli

Én még a gyújtásra gondolok, hátha ott van a bibi, bár nem nagyon hallottam, hogy sok probléma lenne vele.
De ki tudja...

Üdv,

pancel

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 szept. 07, 8:59 
Regisztrált tag
Regisztrált tag

zoliKTM írta:
üdv!
mi lehet a gond?
nincs ötletem... nektek?

üdvZoli

nekem is nagyon hasonlo helyzetem volt az lc 4 el, normalis esetben dugulastol csinalja foleg ha viz van a karbiban de kipucoltam es tovabba is csinalta a kohogest szakadozast dadogast nevezzuk barhogy - relantinba viszont folytonosan ment.
elvittem aztan egy szerelohoz - megbontotta a motort ... es kiderult a gyuruk be voltak ragadva ( kompresszio gyuru total blesult ) sotmitobb kiderult utana hogy a hengerfejem is kette volt repoedve ami nem latszott szabad szemmel ( egy penetralo folyadekkal mutatta ki ) ..... csodalkoztam miert kohog a vas :m32 :m32 :m32

remelem nem ennyire veszes a te esetetben :god sok sikert hozza

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 szept. 08, 9:00 
Regisztrált tag
Regisztrált tag

:yeah megvan a gond....
karbi takaritáskor a tű alatt, felett vannak az alátétek, a zégergyuru felett voltak, ezert nem volt neki kaja... szívás...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 szept. 13, 10:57 
Regisztrált tag
Regisztrált tag

apropo, tudja valaki pontosan a dellorto phm 38 nd lc4 karbinak a fofuvoka meretet?
:peace:

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 21 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]