Ami az én benyomásom:
Régen ugye MWST vissza + olcsó ruhák - akkor még megérte.
Akkoriban itthon még csak a drága, neves ruhákat lehetett megvenni, ill. a kevésbé minőségi ruhákat is csak nagyon drágán, ráadásul választék alig volt.
Most már itthon is kapható rengeteg "budget" márka, pl. a Dainese kint sem olcsóbb mint itthon, de a Louisos Vanucci sem egy Dainese minőség.
Ami még szólhat a kinti vásárlás mellett, hogy nagyobb a választék és ha kifogsz egy akciót, akkor tényleg jó áron megvehetsz dolgokat. Az akciók itthon még nem gyakoriak, de ha úgy mész ki, hogy csak az akció miatt, az nagyon lutri. Ott sincs kolbászból a kerítés, ami használható, azt ritkán akciózzák le. Tehát leginkább valószerűtlen méret/színkombinációkban kaphatsz akciókban holmikat, mint pl. 60-as flitteres rózsaszín bőrruha, amire "valami" miatt kicsi a kereslet.
Nekem anno a csizma kizárásos alapon onnan jött (itthon nevetséges, de 2004-ben nem lehetett kapni valódi 47-es csizmát), Aunerből, de mást nem nagyon tudnék felemlíteni. Ja, meg ha már kint jártam a kesztyűt is ott vettem, mert normális tenyér+tenyérél védelemmel ellátott bőrkesztyűt máshol nem láttam.
"Csak úgy" nagy lutri kimenni vásárolni, ha többen összeálltok, azzal lehet az utazási költségen spórolni, de amúgy szerintem általában nem éri meg. Specifikusan persze lehetnek olyan dolgok, amiket itthon egyszerűen nem lehet megvenni, de általánosságban szinte minden árkategória képviselve van már itthon is és a választék is egyre jobb.
Szepy
s8audi írta:
Én mint "zöldfülű" onnan csak az AUNERT ismerem. Állítólag amikor nyitott hétvége van (auner oldalán fel van tüntetve minden hónap hanyadikán van ez) mezei emberkék is bemehetnek és ami akciós az jó áron van. Ami viszont nem akciós az szerintem marha drága. A katalógusukban egyáltalán nem olyan barátságosak az árak. SŐT! Dunakeszin van egy kis auner bolt. Namármost, ők onnan rendelnek mindent. Raktáron semmi nincs, kezedbe nyomják a katalógust (ami otthon is van) és rendelhetsz. A pláne, hogy 280-ért váltják az eurot... Na ekkor adtam vissza a könyvet és jöttem ki. Az amúgy se olcsó cucc ekkor mégdrágábbá válik.
Én erről tudok csak Osztrákiából, de biztos lesznek itt "öreg rókák" a szakmából akik tájékozottabbak...