A krossz/endúró csizmák nagy előnye, hogy védik a lábat és nem csak imitálják mint a sport/túracsizmák.
Ezért is írtam/írtunk korábban is rendes krossz/SM csizmát.
Nem az lábtartón állva motorozáshoz kell ilyen csizma, hanem ahhoz, hogy kibírja a lábad ha elkapsz vele valamit.
Friss példa: két napja leszedte a lábtartóról a lábamat valami. Fogalmam sincs, hogy mi lehetett, az úttesten csak valami kis furcsa alakú pár cm-es bigyót észleltem, amin ráadásul át sem mentem - na most ha azt egy sportcsizmában kapom meg, valszeg kicsit jobban megérzem, lévén annak sem az orra sem a talpa közel sincs olyan kemény.
Tudom, hogy SM-mel nem terepre szándékozol menni, de ha megnézed a futárokat, ők sem gyakran terepeznek, mégis ilyeneket hordanak. Nem véletlenül.
Guggolós mocikon a merev terepcsizmákat nem lehet hordani, de SM-en ezt lehetővé teszi az üléspozíció, így mindenképpen ezt érdemes választani.
Az ne érdekeljen, hogy milyen a járás benne, egyrészt mert meg lehet szokni, másrészt pedig ha gyalog hosszan kirándulni amúgy sem mehetsz motoros cuccban - mindenképpen kell intézni váltóruhát. Ott nem a csizma lesz a legkomolyabb probléma.
(na jó, nekem az csizma a legkomolyabb, de szerencsére az 52l-es dobozba már éppen befér

).
Szepy
g74 írta:
gencsydani írta:
Hol vetted őket?
Térdkoptató az minek?

Inkább egy cserélhető talpú SM csizmát kellett volna vegyél (Diadoranak is van, ha már ehhez a márkához ragaszkodsz, bár sztem árukhoz képest elég gagyik a csizmáik), úgyis a lábadat fogod kirakni kanyarban (SM-n nem szokás "kiülni")!
Helló!
Bolt: MOTOPORT, Bp.
Térdkoptató: a bőr cuccon, kívülről a térdénél - tenyérnyi felületen - nem volt más mint egy tépőzár kapmós része. Gondoltam - ha bukdácsolnék - jobb lenne ott valami komolyabb "csúszófelület." ?! Amúgy nem szeretném kirakni a térdem.
Diadora: amikor a boltban voltam rémlett valami halványan, hogy gagyinak olvastam valahol... (most már tudom, Te is említetted). Igen, talán középkategóriás lehet?!
Sportcsizma: sokkal kényelmesebbnek találtam, mint a krossz csizmát, s nem volt "síbakancs" érzésem, tudtam benne menni. Talán első időkben nem fogok túl sokat a lábtartón állni, (a krosszcsizma elsődleges célja a bokaizületről levenni a terhet?!) s a lábkitesz állandó jelleggel sem fog menni. Ha nagyon gáz, s erősen kopik a talpa, akkor beszerzek egy krossz csizmát.
Szerettem volna elmozdulni a mostani szerelésemtől: bukó, vászon dzseki, farmer - no protektor -, túrabakancs, vászonkesztyű (Ami nagyon csúcs, külső varrással bír. Persze nem motorhoz való). Ez volt az első tipp, meglátjuk.
Üdv. Gábor