KTM Klub fórum

Magyarországi KTM-esek és KTM szimpatizánsok virtuális talákozóhelye...
Pontos idő: 2025 máj. 15, 18:51

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 11 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Super Duke tapasztalatok
HozzászólásElküldve: 2007 júl. 08, 10:23 
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Duke-os tapasztalatokat szeretnék gyűjteni, és ismerkedni is..
Sziasztok!
Egy 2003 Lc4-es endúrot hajtottam négy évig. Hard fokozatban. Csak a teli, mert hát csak úgy lehet. Mindenen átrepül.. Víszont a haver brigád szétesett. Az egyiknek a lába, másiknak a háta mondta fel a szolgálatot. Úgyhogy én is eladtam a motoromat(22ezer km) egy fiatal titánnak. Kár, hogy nem tudok fenntartani két motort, de amúgy is sajnáltam Őt ütni hard terepen, és maxi gázon.. Majd, ha úgy alacool, veszek egy könnyebb, "öregebb" játszó mocit(450 exc).
Kicsit kikivánkoztam az aszfaltra, és a Dukira esett a választásom. Ezt dobta a gép.. Másfél hónapja hajtóm 3600 km van benne. Szeretjük egymást úgy érzem.., de azért hiányzik a régi masinám is.. A barátnőm nem szereti, mindig fúj rá.. Szerencsére már nem akar velem jönni sehová. Azért, ha hívnám biztos jönne, majd néha.. Egyszer elvittem, még az elején persze bejáratás után, mert mondjuk addig le se szálltam róla. Szóval gyorsan rövidre zártam a Kétszemélyes motorozást, pedig az elején még tényleg nagyon lelkes volt.. Egy kicsit meghúztam neki, és amikor hátulról böködött, azt hittem még jobban húzzam neki.. Többet az óta nem akar felűlni mögém.. De azért Őt is szeretem! Ki járok vele a Ringre, legalább is szeretnék többször is menni, mert eddig még csak egyszer voltam. A rendőrség szervezésében júni 30.-án. Egész nap ingyért csapathattam!! 6-szor fél órát! Felejthetettlen élmény! Mindent kimotoroztam magamból.. Feszültség ohne.. A gumijaim széle teljesen elnyálkásodott.. Nagyon lehet vele döntögetni.. Egyenesben víszont a kemély sportmotorok úgye hát elmentek.. Anyáztam is az elején, de a motor utcán, és kanyarokban mindenért kárpotól.. Komprumisszum motor Ő is, mivel hát sport-túráról van szó, és nem utolsó sorban streetfighter!! De ott még nem tartok.. Nem is fogok, de gyakorol-gatok..
A motorja nagyon jó. Lehet vele fínoman nyomatékból tólni, és lehet pörgetve is. Ő mindent szeret! A futóműve elvarázsol, minden úton kivállóan reagál. Nagyon pontos, feszes! Már terepeztem is vele.., de azért ugratni nem fogunk.. A motor alap tuningolásán gondolkodom.. mert hát egy kicsit lehetne erősebb.. Úgy gondolom maga a motor többre is képes komolyabb belenyúlás nélkül.. Véleményeteket szeretném kérni..
Üdvözlet mindenkinet

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 dec. 08, 19:12 
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Én is Superduke tulaj lettem.. Sajnálom a 450-es EXC-met és a terepet :cry:
Remélem az aszfalt is tetszeni fog..
Eddigi (1napos) tapasztalataim a Superduke-kal, hogy nagyon megy (amikor épp nem kapar a nedves úton), és hogy marhára rázza a láncot kis fodulaton.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 dec. 27, 12:59 
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Új tapasztalat: kb 5-10 perc járatás után (alapjáraton) a hátsó henger kipufogó könyökcsöve izzani kezd.. Haverom Superduke-ján is, valószínűleg szériadolog.. Az övé 2005-ös, mindkettőnk gépén széria, katalizátoros kipufogó.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 aug. 30, 23:40 
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Tegnap a 8-as főúton kb 120-szal Öskü fele megtaláltam egy úthibát, le is szakadt tőle a széria kipufogó! Mintha egy kis árkon mentem vna át.. Pár km megtétele után a kipufogón a jobb oldali U alakú tartó vas, ami beleilleszkedik a vázba, eltűnt, csak egy jókora lyukat hagyott maga után a kipufogón.. Arra lettem csak figyelmes, hogy valami repül a bozótba, gondoltam valamit felkapott a hátsó kerék, mert nem találtam hiányzó alkatrészeket. Kicsit csodálkoztam, mintha hangosabb lenne a motor, de sebaj, biztos csak kiköpött valamit a kipufogóból. Aztán amikor újra megálltam, látom, hogy a kiáramló gáz lyukat olvasztott a jobb oldali hátsó műanyag idomba, és az ülés is megjárta.. Pár km után a bal oldali U alakú tartó is letört, de itt nem olvadt meg semmi szerencsére. Mindkét U-profil eltűnt.. Remélem garanciális probléma, anyaghiba vagy ilyesmi.. A motor már nem garanciális, a gar áprilisban lejárt.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára harvester 2008 aug. 31, 10:10-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 aug. 31, 7:28 
Alapító tag
Alapító tag

harvester írta:
Ma a 8-as főúton kb 120-szal Öskü fele megtaláltam egy úthibát, le is szakadt tőle a széria kipufogó! Mintha egy kis árkon mentem vna át.. A kipufogón a jobb oldali U alakú tartó vas, ami beleilleszkedik a vázba, eltűnt, csak egy jókora lyukat hagyott maga után a kipufogón.. A kiáramló gáz lyukat olvasztott a jobb oldali hátsó műanyag idomba, és az ülés is megjárta.. Pár km után a bal oldali U alakú tartó is letört, de itt nem olvadt meg semmi szerencsére. Mindkét U-profil eltűnt.. Remélem garanciális probléma, anyaghiba vagy ilyesmi..

Sok minden előfordult már itt a topicon, de ilyent még nem hallottam :-k
Ha garis a gép akkor mielőbb keresd fel valamelyik márkakereskedőt /pl. Ócsa/,
mert ilyennek nem hiszem, hogy megszabadna történnie.
Esetleg ebbe a fórumba írd be, mert Stunt /KTM Hungária műszaki főnöke/ szokta olvasni, és biztosan reagál a dologra

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 aug. 31, 10:09 
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Köszi a segítséget, szabcsab! Megírtam az indexre is.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 aug. 31, 12:50 
Alapító tag
Alapító tag

harvester írta:

Valamilyen képet nem tudsz közzé tenni a végeredményről, én kiváncsi lennék rá,
de szerintem többen is szívesen megnéznék tanulság gyanánt!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 aug. 31, 15:54 
Regisztrált tag
Regisztrált tag

szabcsab írta:
harvester írta:

Sajnos kép nem készült, késő este volt már, amikor befoltoztuk a lyukakat tegnap (bilincs + alumínium lap), most pedig egy kipu-szerelőnél van Enyingen.. Holnapra kész is. A lyukak a kipufogón kb 5-6 cm hosszúak lehettek, 1,5-2 cm szélesek. 6e Ft-ból megúszom.. A srác nagyüzemben csinálja amúgy a kipufogókat, EXC-re is, akár titánból is! Szépen dolgozik!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 aug. 31, 20:16 
Királyfi
Királyfi

harvester írta:
szabcsab írta:
harvester írta:

Sajnos kép nem készült, késő este volt már, amikor befoltoztuk a lyukakat tegnap (bilincs + alumínium lap), most pedig egy kipu-szerelőnél van Enyingen.. Holnapra kész is. A lyukak a kipufogón kb 5-6 cm hosszúak lehettek, 1,5-2 cm szélesek. 6e Ft-ból megúszom.. A srác nagyüzemben csinálja amúgy a kipufogókat, EXC-re is, akár titánból is! Szépen dolgozik!

Nocsak nocsak! Milyen típusra gyárt még? És mennyiért dolgozik? Csak úgy nagyságrendileg kérdezem, hátha hoz valamit nekem a Jézuska....:-)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 szept. 01, 15:12 
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Koriori írta:
harvester írta:
szabcsab írta:
harvester írta:

Nocsak nocsak! Milyen típusra gyárt még? És mennyiért dolgozik? Csak úgy nagyságrendileg kérdezem, hátha hoz valamit nekem a Jézuska....:-)

25eFt az Akrapovic mintájára, savállóból készült kipu EXC-re! A titán cuccai nagyon drágák, mert ipari titán, nem ötvözet.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 szept. 01, 21:12 
Törzstag
Törzstag

Szeva Harvester!!
Engem lehet érdekelne EXC-re a kipuff dolog!!
Meg tudnád adni a srác Tel számát?
Köszi előre is!!

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 11 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]