citt írta:
Szebusztok!Ha valaki hasonlot tapasztalt segitsen please!!Az egész egy 525 exc vel kezdödött.Nem indit jol az önindito se melegen se hidegen.Márirtam a ktm-be is azt mondták hogy ehhez a 2004 es modellhez nagyobb aksi kel és ugy jo lesz.Én vettem egy nagyobb aksit nem is lett jó.Sött megprobáltam egy auto aksival inditani azzal se indit.Aztán az automata dekompresszorra gyanakodtam szétszedtem de alig kopott.A szelephézag is már a gyári alatt van de az se segit.Az önindito teljesen hibátlan!!Ha nincs benne gyertya ugy forgat hogy majd kilövi a dugot szoval az is jó!Szerintem nem tul jo a gyár által választott dekompresszor megfelelö emelése es nem engedi el megfelelöen a kömpressziot.De mi a megoldás?????Nem akarom szétbarmolni a motort mert olyan uj még hogy 642 km van benne!!Segitsen valaki aki már találkozott ilyen problémával!!!!
Szia Citt!
Az EXC önindítókat nem igazán ismerem, majd a nálam sokkal tapasztaltabb kollegák talán tudják az okosat, de a gondolataimat elmondom, hátha...
Először is ha új a csikó, akkor nem érdemes sokat szöszölni vele, vissza kell vinni, és fapofával közölni, hogy nem akar indulni, az Ő dolguk kitalálni az okosat.
Viszont ha már a "mindenképp buheráljunk" szakaszba értél, és tényleg annyira gáz az indítás, akkor első körben én az indítómotor szénkeféire gyanakodnék.
Ha a szénkefe nem ül rá rendesen a kommutátorra, akkor nem tud elég áramot átadni a forgórésznek, ergo nem lesz nyomatéka az indítómotornak.
Én leginkább erre gyanakodnék.
Viszont előfordulhat az is, hogy kontakthiba van valahol, és nem kap rendes testet a váz vagy a pozitív valahol gyengébben megy át egy hibás kontakt miatt.
Mekkora akksi van a masinában egyébként?
...bár ha autóakksi sem vágja be, akkor tökmindegy...
Na, innentől az írástudó fiatalemberek majd elmondják az okosat.
Üdv,
pancel