KTM Klub fórum

Magyarországi KTM-esek és KTM szimpatizánsok virtuális talákozóhelye...
Pontos idő: 2025 máj. 05, 16:30

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 7 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: LC4 Duke II 2004 motor leállás
HozzászólásElküldve: 2009 ápr. 06, 12:46 
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Sziasztok!

Remélem tud valaki segíteni, ugyanis kb 1 éve van egy problémám a motorral.
Néha minden előzetes nélkül egyszerűen megáll! Nincs rántás, rángatás, csak leáll menet kövben vagy elendulásnál.
Rövid távokon használom a motort, és a probléma leginkább akkor jelentkezik, ha megyek úgy kb 30-50 km-t jó nagy nyári melegben, nagy forgalomban, viszonylag kis fordulaton. Ilyenkor egy lámpánál indulás helyett megáll, de menet közben is megtette már néhányszor. Üresbe teszem indítok, simán beindul, és megy egy darabig. Ha az idő hűvosebb akkor nem is jelentkezik a probléma. Úgy tünik van valami köze a blokk hőfokához, bár a víz nem melegszik túl. Nekem gyújtás kimaradásnak tűnik, de nem biztos. Kicseréltem a gyertyát, gyertyapipát, de még igy is jelentkezik a probléma.
Van valakinek ötlete?
Mi az a nagy kondenzátor a blokk fölött a hűtő után? Nem lehet esetleg ezzel probléma, bozonyos hőfoknál átüt v ilyesmi?

Köszi!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: LC4 Duke II 2004 motor leállás
HozzászólásElküldve: 2009 ápr. 06, 14:38 
Klubtag
Klubtag

TomAss írta:
Sziasztok!

Néha minden előzetes nélkül egyszerűen megáll! Nincs rántás, rángatás, csak leáll menet kövben vagy elendulásnál.
Rövid távokon használom a motort, és a probléma leginkább akkor jelentkezik, ha megyek úgy kb 30-50 km-t jó nagy nyári melegben, nagy forgalomban, viszonylag kis fordulaton. Ilyenkor egy lámpánál indulás helyett megáll, de menet közben is megtette már néhányszor. Üresbe teszem indítok, simán beindul, és megy egy darabig. Ha az idő hűvosebb akkor nem is jelentkezik a probléma. Úgy tünik van valami köze a blokk hőfokához, bár a víz nem melegszik túl. Nekem gyújtás kimaradásnak tűnik, de nem biztos. Kicseréltem a gyertyát, gyertyapipát, de még igy is jelentkezik a probléma.
Van valakinek ötlete?
Mi az a nagy kondenzátor a blokk fölött a hűtő után? Nem lehet esetleg ezzel probléma, bozonyos hőfoknál átüt v ilyesmi?

Köszi!

Nekem volt hasonló gondom, és ott találtam meg a megoldást, ahol normális ember nem keresi: az oldatámaszban.
Bepárásodott a kapcsoló belseje, és ha úri kedve úgy hozta, nemes egyszerűséggel megállt, viszont első pöccre indult és ment tovább egy darabig.
Ha van multimétered, javaslom mérd ki a kapcsoló ellenállását, lehet, hogy nálad is ez a bibi.

Ha nem, legfeljebb tovább okoskodunk.

Üdv,

pancel

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 ápr. 06, 18:48 
Alapító tag
Alapító tag

TomAss írta:
Sziasztok!

Van valakinek ötlete?

Köszi!

Próbálj egy kicsit emelni az alapjáraton, 1400/perc fordulat környékén kell jól működnie, de lehet egy kis karbi tisztítás sem árthat neki!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 ápr. 07, 18:32 
Törzstag
Törzstag

hali ....!

Meg nem árt ha megnézed a gyertya pipát meg a gyújtó kábelt hogy átadnak -e minden okosságot ami kell egy jó riogatáshoz.. :m28

De egyszerű kiszűrni mind a kettőt először is vedd le a pipát a kábel végéről dugd vissza a gyertyára direkt be csak simán a menetre tekerd le a közbetétet a gyertya végéről majd így járasd meg... :D :m9

A másik végy egy pár cm-ter gyújtó kábelt és cseréld ki nem drága de bosszús dolog tud lenni ez is lehetőleg ne egy ilyen rézdrótos bánatot vegyél mert még az ETZ-men is üvegszálas volt a kábelem mert az türhető... :m28 :D

JA-JA-JA és persze lődd meg a kicsikét majd el feledtem.... :D ... :m32

ktmzoli

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 ápr. 07, 20:16 
Törzstag
Törzstag

ktmzoli írta:
hali ....!

Meg nem árt ha megnézed a gyertya pipát meg a gyújtó kábelt hogy átadnak -e minden okosságot ami kell egy jó riogatáshoz.. :m28

De egyszerű kiszűrni mind a kettőt először is vedd le a pipát a kábel végéről dugd vissza a gyertyára direkt be csak simán a menetre tekerd le a közbetétet a gyertya végéről majd így járasd meg... :D :m9

A másik végy egy pár cm-ter gyújtó kábelt és cseréld ki nem drága de bosszús dolog tud lenni ez is lehetőleg ne egy ilyen rézdrótos bánatot vegyél mert még az ETZ-men is üvegszálas volt a kábelem mert az türhető... :m28 :D

JA-JA-JA és persze lődd meg a kicsikét majd el feledtem.... :D ... :m32

ktmzoli

ülés alatti csatlakozó kábel szokott hasonló érdekességeket csinálni, talán ezt se ártana átnézni

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 ápr. 08, 11:27 
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Köszönöm a tanácsokat, szépen sorban kipróbálgatom mindet!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009 júl. 09, 23:43 
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Sziasztok!

Köszönök minden segítséget! A probléma megoldódott, pancel járt a legközelebb a megoldáshoz, de nekem nem az oldaltámasz kapcsolója volt hibás, hanem ezen az áramkörön volt egy 99%-os vezetékszakadásom, ami a rezonanciától és a páratartalomtól függően hol vezetett, hol szakadásként viselkedett! Szeretném megköszönni az egri Hard Motor KTM szervíz segítségét, és a környékbelieknek is ajánlom Őket, nekem csak jó tapasztalatom van velük kapcsolatban!

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 7 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]