TomAss írta:
Sziasztok!
Remélem tud valaki segíteni, ugyanis kb 1 éve van egy problémám a motorral.
Néha minden előzetes nélkül egyszerűen megáll! Nincs rántás, rángatás, csak leáll menet kövben vagy elendulásnál.
Rövid távokon használom a motort, és a probléma leginkább akkor jelentkezik, ha megyek úgy kb 30-50 km-t jó nagy nyári melegben, nagy forgalomban, viszonylag kis fordulaton. Ilyenkor egy lámpánál indulás helyett megáll, de menet közben is megtette már néhányszor. Üresbe teszem indítok, simán beindul, és megy egy darabig. Ha az idő hűvosebb akkor nem is jelentkezik a probléma. Úgy tünik van valami köze a blokk hőfokához, bár a víz nem melegszik túl. Nekem gyújtás kimaradásnak tűnik, de nem biztos. Kicseréltem a gyertyát, gyertyapipát, de még igy is jelentkezik a probléma.
Van valakinek ötlete?
Mi az a nagy kondenzátor a blokk fölött a hűtő után? Nem lehet esetleg ezzel probléma, bozonyos hőfoknál átüt v ilyesmi?
Köszi!
Nekem volt hasonló gondom, és ott találtam meg a megoldást, ahol normális ember nem keresi: az oldatámaszban.
Bepárásodott a kapcsoló belseje, és ha úri kedve úgy hozta, nemes egyszerűséggel megállt, viszont első pöccre indult és ment tovább egy darabig.
Ha van multimétered, javaslom mérd ki a kapcsoló ellenállását, lehet, hogy nálad is ez a bibi.
Ha nem, legfeljebb tovább okoskodunk.
Üdv,
pancel