nandoo írta:
Sziasztok! Szombaton vettem egy '85-ös RS 50-est 23 ezerért. Ritka gép, sajnos nagyon ritka. Néhány idom hiányzik róla, az ülés szakadt, a légszűrő se az igazi, és a legnagyobb baj hogy nem pörög ki a motor sebességben. Szerintetek miért nem pörög ki?
Nohát ennek igen sok oka lehet, de haladjunk sorban:
Elsőként én a karbit és a légszűrőt nézném meg, mert lehet, hogy valamelyikben sok a szutyok és ez fojtja meg a motort.
Szintén komoly lehetőség van rá, hogy a kipufogó el van tömődve olajsárral.
Ezt az írástudó barátaim brigéciollal mosnák ki (pontosabban áztatnák), de én, mint egyszerű parasztgyerek, beküldenék neki egy adag gázolajos rongyot és kiégetném.
Csak az utóbbi műveletnél figyelni kell rá, hogy a kémény külseje ne hevüljön túl (vizes rongyal beteker, egy locsolókannával időnként kicsit beáztatva a rongyot), mert akkor elszíneződhet a króm.
Harmadik lehetőség a henger+dugó+gyűrű túlkopása, ezt egy okosabb szervízes szépen felfúrja neked, csak dugattyút, gyűrűket és csapszeget kell szerezni hozzá.
Erre a legjobb hely az EBAY, legjobb tudomásom szerint az RS sorozat a COMET motorokkal csereszabatos, tehát ha COMET cuccokra keresel rá, jó eséllyel találsz a tiédhez is alkatrészt.
Idom:
Ez egyszerű,
Majosházán, Szabó Tibiéknél szerintem vajaskenyérért megcsinálják akár kép alapján is, ráadásul ide azért is érdemes ellátogatni, mert itt van az ország (szerintem) legnagyobb régi motor bontója, lehet, hogy találsz cuccot a gépedhez.
Üdv,
pancel