adolfbiro írta:
csak azt nem ertem h ha a kabelal lenne baj akko elore sem menne
Ezt lehet, hogy én nem értem.
Miért, hátra megy rendesen?
adolfbiro írta:
vagyis neha neha ha huzna att de ha bele teszem az uj gyertyat ako pocre gyul hidegen melegen..aztan miko folmelegedik 1x 2x akko annyi!!!!
Fura dolog a hőmérséklet, az anyagoknak más a szigetelőképessége hidegen és melegen.
Meglehet, hogy ami hidegen szigetel, az bemelegedve nem.
Nem tuti, hogy ez a gond, csak ez is egy lehetséges hibaforrás.
Ha volt mondjuk simsonod és ismerős a Bakony gyújtógyertya, akkor érted miről beszélek.
Az gyárilag olyan hulladék volt, hogy egy szatyorral kellett nálad lenni belőle ha öt kilométernél többet akartál megtenni.
Történt ugyanis, hogy ha a Bakony gyertya bemelegedett, képes volt bárhová leadni a szikrát, csak oda nem jutott szikra ahová kellett volna, ellentétben egy 225-ös Isolator gyertyával a világból kimehehettél.
adolfbiro írta:
karburatoral van baj??(talan meg van kopva, vagy nem jo a keverek)de akko ezt sem ertem az uj gyertyaval megy mind az allat nem fulod se semi..azt is megprobaltam hogy jo benzint tettem bele h nem e az okkoza a kormosodast h nem jo benzin volt benne.A KORMOSODAS megolheti a gyertyat???

.azt ertem ha kormos lessz akko nem jo helyre adja a szikrat es nem gyul be de h egesszen kinyirja!!
de ha nem lenne jo a karbi vagyis meg van kova vagy a keverek akko nem menne jol vagy igen???ja es miko kinnyirta a gyertyat ako nagyokat lo az mitol van? vagyis a kipufogoba robam nem jokor adja a szikrat miko mar lo ako tom h vege azutan mar be sem gyul..
Ezt neked kell látni, hogy mennyit eszik és mennyire "taknyos" a gyertya.
Ha túl sok benzint kap vagy túl dús a benzin/levegő keverék, az a tökéletlen égés miatt kormosodáshoz, vagy bezabáláshoz vezethet.
melegen ha kiveszed a gyertyát és indítózol rendesen leadja a szikrát (jó helyen és elég erősen)?
Tud még galibát okozni a nem megfelelő szelephézag is, bár ebben annyira nem hiszek.
adolfbiro írta:
de mielot nem szeteltem ujra nem volt baj csak ette az olajat es feltem h nem nezem meg es elmegyek olaj nelkul es megsutom a motrot...es miutan ujba tettem azutan van ez.....adig jo volt es jol is ment...
volt szerelonel is es bele tette az uj gyergyat es azt mondta h az volt a baj mert h nem jo gyertya volt benne.es nincs kedven mar sehova vinni.kossz az elso infot.meg megprobalok egy olyan gyertyat venni amit irtal es a tut is kicserelem...
Ez a beszéd.
Próbáld ki új gyertyával is, közben figyeld, észrevegetően fogy-e a motorolajod, mert az sem kizárt, hogy a gyűrű mellett felhordja az olajat és a korom végzi ki a gyertyát.
Ha az új gyertya kifekszik, akkor érdemes tovább keresgélni.
Üdv,
pancel