KTM Klub fórum

Magyarországi KTM-esek és KTM szimpatizánsok virtuális talákozóhelye...
Pontos idő: 2025 máj. 15, 22:20

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 259 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 23, 20:50 
Alapító tag
Alapító tag

mic71 írta:
Bakker, ez volt az első tippem :( De elhessegettem, mondván, nemrég raktad össze, csak feltűnt volna, ha sérült. Akkor hétvégén nem jössz terepre :(
Már csak az a kérdés, mióta nem volt kenés...

Mikor összeraktam még nem volt semmi baja.
Hétvégén egyébként se mentem volna terepre, most építettem át a SM-t, csomó kis szarságot megcsinálni rajta, mert 17-én lejár a műszaki. Meg péntek-szombat amúgy is Nagytétényben leszek, de ezek szerint mehetek megint BKV-val :(
Valszeg "csak" az egyik olajpumpa szállt el, szóval valamennyi kenésnek kellett lennie...de őszintén szólva komolyan elgondolkodtam rajta, hogy ha most sikerül megint működőképessé tenni, leműszakiztatom aztán meg eladom a pics*ba és veszek inkább egy krosszmotort. Utcán meg járok majd MZ-vel, ahhoz legalább olcsó az alkatrész...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 23, 20:56 
Alapító tag
Alapító tag

gencsydani írta:
mic71 írta:
Bakker, ez volt az első tippem :( De elhessegettem, mondván, nemrég raktad össze, csak feltűnt volna, ha sérült. Akkor hétvégén nem jössz terepre :(
Már csak az a kérdés, mióta nem volt kenés...

Hétvégén egyébként se mentem volna terepre, most építettem át a SM-t, csomó kis szarságot megcsinálni rajta, mert 17-én lejár a műszaki. Meg péntek-szombat amúgy is Nagytétényben leszek, de ezek szerint mehetek megint BKV-val :(
Valszeg "csak" az egyik olajpumpa szállt el, szóval valamennyi kenésnek kellett lennie...de őszintén szólva komolyan elgondolkodtam rajta, hogy ha most sikerül megint működőképessé tenni, leműszakiztatom aztán meg eladom a pics*ba és veszek inkább egy krosszmotort. Utcán meg járok majd MZ-vel, ahhoz legalább olcsó az alkatrész...

Megértelek.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 23, 22:14 
Site Admin
Site Admin

gencsydani írta:

Én is megértelek, együttérzek... :(
Én az MZ-krossz kombó helyett egy sárga motort vennék.
1.1 körülha el tudod adni, abból már egész fiatal motort tudnál kifogni sztem.
Meggondolandó.
A krosszal ha belenyúlsz, ugyanennyit fogsz szívni....

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 23, 22:33 
Alapító tag
Alapító tag

kope68 írta:
gencsydani írta:

Én is megértelek, együttérzek... :(
Én az MZ-krossz kombó helyett egy sárga motort vennék.
1.1 körülha el tudod adni, abból már egész fiatal motort tudnál kifogni sztem.
Meggondolandó.
A krosszal ha belenyúlsz, ugyanennyit fogsz szívni....

Ugyanennyit biztosan nem fogok, mivel nagyjából feleennyi alkatrészből áll, így sokkal kevesebb minden romolhat el rajta. Meg rájöttem, hogy mindenképpen külön motor kell utcára és terepre, ráadásul az MZ ugye adott is, csak le kéne festeni, nagyjából összekötözgetni a vezetékeket meg leműszakiztatni.
Viszont szerintem jobban járok, ha megvárom az eladással, míg lejár a részlet az SC-ről, az meg még 8 hónap, addig még asszem adok esélyt neki (de azért nekiállok megcsinálni az MZ-t, aztán lesz, ami lesz)...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 23, 22:39 
Alapító tag
Alapító tag

Akkor a KTM talikra is MZ-vel jössz? Vagy utin hozod a crosst?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 23, 22:42 
Site Admin
Site Admin

gencsydani írta:
Ugyanennyit biztosan nem fogok, mivel nagyjából feleennyi alkatrészből áll, így sokkal kevesebb minden romolhat el rajta. Meg rájöttem, hogy mindenképpen külön motor kell utcára és terepre, ráadásul az MZ ugye adott is, csak le kéne festeni, nagyjából összekötözgetni a vezetékeket meg leműszakiztatni.
Viszont szerintem jobban járok, ha megvárom az eladással, míg lejár a részlet az SC-ről, az meg még 8 hónap, addig még asszem adok esélyt neki (de azért nekiállok megcsinálni az MZ-t, aztán lesz, ami lesz)...

Most olvastam az indexfórumon Stunt hsz-ét. 20-30 üzemóránként dugócsere a 2T-n. Az se olcsó mulatság.
Szerintem ne várj, most van szezon most lehet eladni. Decemberben a kutya se fog motort venni.
...de Te tudod én csak azt mondom, hogy én mit csinálnék.
A hétvégén mentünk együtt DRZ-kkel. Hááááát bírták a tempót és a TEREPET, csupa nagybetűkkel!!!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 23, 22:44 
Alapító tag
Alapító tag

mic71 írta:
Akkor a KTM talikra is MZ-vel jössz? Vagy utin hozod a crosst?

MZ-vel kicsit sokáig tartana az út (TS125 végsebesség ~100 km/h), szóval sztem krossz lesz, terepen. Vagy mit tudom én...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 23, 22:55 
Alapító tag
Alapító tag

kope68 írta:
gencsydani írta:

Most olvastam az indexfórumon Stunt hsz-ét. 20-30 üzemóránként dugócsere a 2T-n. Az se olcsó mulatság.
Szerintem ne várj, most van szezon most lehet eladni. Decemberben a kutya se fog motort venni.
...de Te tudod én csak azt mondom, hogy én mit csinálnék.
A hétvégén mentünk együtt DRZ-kkel. Hááááát bírták a tempót és a TEREPET, csupa nagybetűkkel!!!

Az a 20-30 üzemóra az én EXC-m esetében 15e km-ig kitartott, szóval efelől annyira nem aggódom. Ami jobban aggaszt az a fogyasztás, úgy megszoktam már, hogy 5 l benzinnel simán elmegyek akár 150 km-t is :)
Azt mindenképp meg kell várjam, hogy működjön a gép és legyen rajta (friss) műszaki. Na meg azt se tudom, hogy lehet eladni ilyen hiteles gépet, lehet, többet bukok rajta, mint amennyivel jobb áron elmenne most!
Amikkel ti együtt mentetek, azok E-s DR-Z-k voltak, olyat semmiképp nem vennék használtan (meg újonnan se, de ez más kérdés), meg amellé ugyanúgy kéne egy másik motor utcára!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 23, 23:07 
Site Admin
Site Admin

Akkor mondok mást.

Vennék egy 2T 125-ös vagyy 250-es EXC-t csakis ismerőstől, lekövetett előélettel. Melette akár MZ-zhetsz is. :)
Hitel lefizetés nem gond, semmivel sem jársz rosszabbul, ha előbb fizeted le.
...de mondom akármit is veszel helyette, most add el friss műszakival, mert decemberben semennyiért sem fogod tudni eladni...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 24, 0:15 
Alapító tag
Alapító tag

kope68 írta:
Akkor mondok mást.

Vennék egy 2T 125-ös vagyy 250-es EXC-t csakis ismerőstől, lekövetett előélettel. Melette akár MZ-zhetsz is. :)

Annyi pénzt kizárt, hogy ráköltsek egy csak hobbira használt gépre.

kope68 írta:
Hitel lefizetés nem gond, semmivel sem jársz rosszabbul, ha előbb fizeted le.

Ezt kizártnak tartom.

kope68 írta:
...de mondom akármit is veszel helyette, most add el friss műszakival, mert decemberben semennyiért sem fogod tudni eladni...

Akkor eladom majd márciusban vagy áprilisban. Mivel nem anyagi okok miatt akarok (ha akarok, ebben sem vagyok még biztos) szabadulni tőle, abszolút nem sürgős a dolog!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 24, 7:38 
Törzstag
Törzstag

Nekem volt DRZ-m, az E tip. Újonnan vettem, 2005-ös volt. Motorikusan nagyon jó, csak a telói kicsit puhák. Mindig lépést tudtam tartani a KTM-esekkel, pedig nem piti gyerekekkel motorozok (Perepatics Ricsiék). Egészen addig élveztem a DRZ-t, mig egy napra kölcsön nem kaptam egy exc-t. Vissza ültem a suzura, és az első kanyarban elestem... Akkor éreztem, hogy mekkora külömbség tud lenni motor és motor között. Mondanom sem kell, két héten belül vettem egy 525-öt. A suzut két hete adtam el 1090000 ft-ért. November óta árultam!! A piacon enyém volt a legolcsobb DRZ. 60-órás a szervíz intelvalluma (mondjuk, előbb cseréltem olajat). Nehéz volt eladni. Suzuból bátran tudom ajánlani az E-t. Semmi baja nem volt soha, még szelepet sem kellet állítani. Hármasban gázra kerékre állt. A KTM-ről asszem nem kell mesélnem. :) A világ legjobb motorja, csak szervíz igényes...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 24, 20:21 
Alapító tag
Alapító tag

Soma írta:
Nekem volt DRZ-m, az E tip. Újonnan vettem, 2005-ös volt. Motorikusan nagyon jó, csak a telói kicsit puhák. Mindig lépést tudtam tartani a KTM-esekkel, pedig nem piti gyerekekkel motorozok (Perepatics Ricsiék). Egészen addig élveztem a DRZ-t, mig egy napra kölcsön nem kaptam egy exc-t. Vissza ültem a suzura, és az első kanyarban elestem... Akkor éreztem, hogy mekkora külömbség tud lenni motor és motor között. Mondanom sem kell, két héten belül vettem egy 525-öt. A suzut két hete adtam el 1090000 ft-ért. November óta árultam!! A piacon enyém volt a legolcsobb DRZ. 60-órás a szervíz intelvalluma (mondjuk, előbb cseréltem olajat). Nehéz volt eladni. Suzuból bátran tudom ajánlani az E-t. Semmi baja nem volt soha, még szelepet sem kellet állítani. Hármasban gázra kerékre állt. A KTM-ről asszem nem kell mesélnem. :) A világ legjobb motorja, csak szervíz igényes...

Ár/érték arányban tényleg nagyon jó a DR-Z, ezt nem is vitatom, de akkor se mernék itthon használtan venni E-st (meg semmilyen más hasonló "lightweight" 4T endurot - EXC, 'berg, Husky - sem. Talán mic 525-ét igen. Talán).
Arról nem is beszélve, hogy nekem utcára, közlekedni is kell a motor, amit ezek a versenyre hegyezett blokkok nagyon nem bírnak.
Szóval vagy megembereli magát az SC és marad (ma Stuntnak sikerült viszonylag jól megnyugtatnia) vagy megy a levesbe és akkor lesz külön motor terepre meg külön utcára.
/Azért akárhogy is lesz, ha leműszakizik az SC, nekiállok összerakni az MZ-t. Faterom úgyis mondogatja már egy ideje, hogy nyáron jó lenne neki munkába járni/

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 24, 20:30 
Alapító tag
Alapító tag

gencsydani írta:
Soma írta:

Ár/érték arányban tényleg nagyon jó a DR-Z, ezt nem is vitatom, de akkor se mernék itthon használtan venni E-st (meg semmilyen más hasonló "lightweight" 4T endurot - EXC, 'berg, Husky - sem. Talán mic 525-ét igen. Talán).
Arról nem is beszélve, hogy nekem utcára, közlekedni is kell a motor, amit ezek a versenyre hegyezett blokkok nagyon nem bírnak.
Szóval vagy megembereli magát az SC és marad (ma Stuntnak sikerült viszonylag jól megnyugtatnia) vagy megy a levesbe és akkor lesz külön motor terepre meg külön utcára.
/Azért akárhogy is lesz, ha leműszakizik az SC, nekiállok összerakni az MZ-t. Faterom úgyis mondogatja már egy ideje, hogy nyáron jó lenne neki munkába járni/

Neked nem adnám el. Te egy motorgyilkos vagy, wazze :lol:
Egy hónap alatt kinyírtad a frissen felújított blokkot. :lol: :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 24, 20:33 
Alapító tag
Alapító tag

mic71 írta:
Neked nem adnám el. Te egy motorgyilkos vagy, wazze :lol:
Egy hónap alatt kinyírtad a frissen felújított blokkot. :lol: :lol:

Genya! :P

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 26, 20:13 
Alapító tag
Alapító tag

Dani kontra SC "kálvária" (by Gustafsson) folyt. köv.:

tegnap Bálna segítségével végre sikerült mindent megcsinálni a gépen, faszán beindult, hazapöfögtem, majd ma reggel el is indultam vele bokros teendőim intézésére.
Már csaknem 30 km-t megtettem vele, mikor egyszercsak fékezés közben, mikor behúztam a kuplungot, hogy visszaváltsak, leállt. Na, azóta nem indul be. Miután Nagytétényben, a lőtéren a kaputól (mert ott állt meg) feltoltam egészen a szektorig (aki járt már ott - pl. Szepy - az tudja, miről van szó) full cuccban, az összes utcai ruhámmal a hátizsákomban, közel álltam hozzá, hogy kölcsönkérek egy sörétes puskát valakitől (nem lett volna nehéz, volt kéznél jópár) és szétlövöm, utána meg rituálisan felgyújtom, majd végül a "hamvakra" ráhugyozok és rászarok...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 26, 20:26 
Alapító tag
Alapító tag

gencsydani írta:

tegnap Bálna segítségével végre sikerült mindent megcsinálni a gépen, faszán beindult, hazapöfögtem, majd ma reggel el is indultam vele bokros teendőim intézésére.
Már csaknem 30 km-t megtettem vele, mikor egyszercsak fékezés közben, mikor behúztam a kuplungot, hogy visszaváltsak, leállt. Na, azóta nem indul be. Miután Nagytétényben, a lőtéren a kaputól (mert ott állt meg) feltoltam egészen a szektorig (aki járt már ott - pl. Szepy - az tudja, miről van szó) full cuccban, az összes utcai ruhámmal a hátizsákomban, közel álltam hozzá, hogy kölcsönkérek egy sörétes puskát valakitől (nem lett volna nehéz, volt kéznél jópár) és szétlövöm, utána meg rituálisan felgyújtom, majd végül a "hamvakra" ráhugyozok és rászarok...

Baze, begerjedtél :lol: :lol: :lol:
Még asszony is fetreng itt velem :lol: :lol: :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 26, 20:28 
Alapító tag
Alapító tag

mic71 írta:
gencsydani írta:

Baze, begerjedtél :lol: :lol: :lol:
Még asszony is fetreng itt velem :lol: :lol: :lol:

Akkor legalább nektek sikerült szerezzek egy jó napot - ha már az enyém ilyen szarra sikeredett :cry:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 26, 20:30 
Site Admin
Site Admin

Eza fogaskeréktörés javítása óta történt???? :shock:
Mi a hibajelenség?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 26, 20:32 
Alapító tag
Alapító tag

kope68 írta:
Mi a hibajelenség?

Igen, ez ma történt.
Egyik pillanatban normálisan megy a gép, a másikban megáll és azóta sem indul be.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 26, 20:37 
Site Admin
Site Admin

gencsydani írta:
kope68 írta:
Mi a hibajelenség?

Igen, ez ma történt.
Egyik pillanatban normálisan megy a gép, a másikban megáll és azóta sem indul be.

Üzemanyag, "szikra" van?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 26, 21:34 
Alapító tag
Alapító tag

kope68 írta:
gencsydani írta:
kope68 írta:
Mi a hibajelenség?

Igen, ez ma történt.

Üzemanyag, "szikra" van?

Üzemanyagot nem tudom, mert annyi szerszám nem volt nálam, hogy a porlasztót szétszedjem. Szikra a gyertyánál nincs. Állítólag a gyújtókábel végénél van.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 26, 21:50 
Alapító tag
Alapító tag

gencsydani írta:
kope68 írta:
gencsydani írta:
kope68 írta:
Mi a hibajelenség?

Igen, ez ma történt.

Üzemanyag, "szikra" van?

Üzemanyagot nem tudom, mert annyi szerszám nem volt nálam, hogy a porlasztót szétszedjem. Szikra a gyertyánál nincs. Állítólag a gyújtókábel végénél van.

Telefonon szerelsz?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 27, 0:02 
Alapító tag
Alapító tag

mic71 írta:
gencsydani írta:
kope68 írta:
gencsydani írta:
kope68 írta:
Mi a hibajelenség?

Igen, ez ma történt.

Üzemanyag, "szikra" van?

Telefonon szerelsz?

Bár köztudomásúlag nagyon ügyes gyerek vagyok, azért egyszerre a motor mindkét oldalán még én se t'ok lenni. Az egyik oldalon rugdostam, kollégám a másik oldalon nleste a szekrát.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jún. 15, 22:41 
Alapító tag
Alapító tag

Mióta elhoztam a gépet, az tűnt fel, hogy egyenletes tempónál, vagy ha zárt állásról finoman elkezdem húzni a gázt, akkor rángat a motor. Főleg az alsó és középső fordulatszám-tartmányban észrevehető a dolog.
Korábbról nem emlékszem hasonló jelenségre...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jún. 15, 22:54 
Törzstag
Törzstag

nem lehet hogy bejött a meleg és kicsit át kellene karburálni :?:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jún. 16, 7:01 
Alapító tag
Alapító tag

dukezoli írta:

Nem hiszem, tavaly sem volt átkarburálva, mégse csinálta.
Mondjuk szétszedték a srácok Ócsán a karbit, mert nem tetszett nekik és állítólag szét volt esve a szivatóban valami, de azon kívül nem tudom, hogy állítottak-e rajta.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jún. 21, 22:24 
Alapító tag
Alapító tag

gencsydani írta:
Mióta elhoztam a gépet, az tűnt fel, hogy egyenletes tempónál, vagy ha zárt állásról finoman elkezdem húzni a gázt, akkor rángat a motor. Főleg az alsó és középső fordulatszám-tartmányban észrevehető a dolog.
Korábbról nem emlékszem hasonló jelenségre...

Ezzel kapcsolatban feltűnt még valami: a korábbinál gyengébb a motorfék (főleg alacsony fordulaton) és sokkal kevésbé durrog is vissza a motor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jún. 22, 17:22 
Törzstag
Törzstag

dukezoli írta:

Hi! nekem annyi is elég volt,h a légszűröt kitakarítottam! UI: köszi a segítséget ! sikerült letőlteni a gépkönyvet és azért a boltot is meglátogatom. még 1x köszi

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jún. 22, 19:57 
Alapító tag
Alapító tag

Sniper írta:
dukezoli írta:

Hi! nekem annyi is elég volt,h a légszűröt kitakarítottam! UI: köszi a segítséget ! sikerült letőlteni a gépkönyvet és azért a boltot is meglátogatom. még 1x köszi

Légszűrő tiszta.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jún. 23, 20:13 
Alapító tag
Alapító tag

Asszem megtaláltam a hiba okát: az egyik a karburátort a szívócsonkon rögzítő bilincs el van törve, gondolom jól falsot szívott a gép.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 aug. 27, 15:16 
Alapító tag
Alapító tag

hali, tegnap motoroztam egyet a helyi domságban... (kukoricás,meg szántóföldes, csorgós rengeteg),,,aztán hazafelé ... jo háromnegyed gázzal...varosban leassabban és néha a gáz elvételeknél apro (egy!) kattanás/csörenés/zörej, a blokkbol. elég hangosan. de nem mindig...de tegnap vagy 5ször csinálta. mi lehet ez?! szar a benzin?!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 aug. 27, 15:19 
Alapító tag
Alapító tag

KusziMoto írta:
hali, tegnap motoroztam egyet a helyi domságban... (kukoricás,meg szántóföldes, csorgós rengeteg),,,aztán hazafelé ... jo háromnegyed gázzal...varosban leassabban és néha a gáz elvételeknél apro (egy!) kattanás/csörenés/zörej, a blokkbol. elég hangosan. de nem mindig...de tegnap vagy 5ször csinálta. mi lehet ez?! szar a benzin?!

nagy gázzal elötte ,,,, majd mikor ujra húzom abban az első pillanatban hallatszik vmi. (hogy pontosítsak)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 aug. 27, 15:19 
Alapító tag
Alapító tag

KusziMoto írta:

A lánc.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 aug. 27, 15:20 
Alapító tag
Alapító tag

gencsydani írta:
KusziMoto írta:

A lánc.

nem! a blokkból. (mondjuk balrol..)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 aug. 27, 17:05 
Törzstag
Törzstag

nem az autodeko csattan?, nekem olyankor csinálja ha alacsony az alapjárat,és kigyorsítás után teljesen alapjáratra engedem a motort(persze kuplunggal) annyira leesik a fordulat hogy le akar állni

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 aug. 28, 0:59 
Alapító tag
Alapító tag

dukezoli írta:
nem az autodeko csattan?, nekem olyankor csinálja ha alacsony az alapjárat,és kigyorsítás után teljesen alapjáratra engedem a motort(persze kuplunggal) annyira leesik a fordulat hogy le akar állni

:? nemtudom.
eddig még nem csinálta, vagy nem figyeltem?!

utazó tempo (150nel)aztán kis városban sumozás...és akko jön elő. -- egyenletes gyors tempo után...,igen.alapjáratra esik vissza,,,aztán hirtelen meginn nagy csuklómozdulat....!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 aug. 28, 1:02 
Alapító tag
Alapító tag

dukezoli írta:

ezt azóta figyelem miota (szinte mindig) 95össel járok) ,,szarabb benzinnel érdekesebb hangok törnek elő. ilyenkor egy kis adalék segít, jobb esetben jobb benzin rakok bele - azt szereti akkor szépen dorombol. :) neked ilyen talapasztalat?! benzin ügyileg?!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 aug. 28, 20:32 
SZIASZTOK!!!!!!!!!!!!!

Jó rég jártam már erre s jó nagy szar is van :((((

Alapjárat eltűnik, kattog megáll majd csak gázzal indul( nem szivatóval, csak gázzal)!

Tehát... vezessük vissza a "szép" augusztus 20-dikai viharra... hát elkapott, áztam s csak áztam, motor is! MAjd hátfőn a tömény sarat gőzborotva távolította el. ezek után jöttek a bajok. Szivató karom bergadt. Szértkaptam be is volt szorulva, tehát a karbin belül a szelep sem mozgott, ezt megoldottam egy fogóval meg némi olajjal, az most műkodik! Legalább is azt hiszem, ugyanis a lényeges tünet az megmaradt. Vagyis: elsőre pöcre indul szivatóval, majd visszaengedem (működik mert hallom a forduklat változást, s látom, hogy csökken a korom a kipufból. De ahogy totál visszaengedem szépen leesik az alapjáratom s puff. KATT KATT leáll. s ezt csinálja egyfoltában. Indítani csak gázzal tudom, persze nem csőgázzal, csak szép picivel... ahogy újra visszaengedem KATT KATT leáll. Gáz nélkül nem indul. Alapjáraton emelve, néha emeli néha nem, ha emeli akkor megemelkedik az lapjáratom, de 2-3 ütem után az is szépen lelassul s KATT KATT leáll!

Miután annyit csesztettem be is melegedett, hát bátorkodtam egyet húzni neki nyomatékon. 130 ig gyorsúltam... s minő csoda helyrejött... EGY IDŐRE... majd újra csinálta...

Mi az isten lehet vele?

ÜDV ARANY

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 aug. 28, 20:33 
Nagyon aggaszt mi baja lehet :(

Ha vki tud segítsen....
Előre is köszönök mindent!!

ÜDV

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 aug. 28, 20:39 
Törzstag
Törzstag

Bejelentkezve már jobb!

Bocsika... az előző kettő én voltam...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 aug. 28, 21:22 
Titkár
Titkár

Anonymous írta:
SZIASZTOK!!!!!!!!!!!!!

Alapjárat eltűnik, kattog megáll majd csak gázzal indul( nem szivatóval, csak gázzal)!

A kattogással való leállás szerintem normális, az egyhengeresek ha megfulladnak, azt így csinálják (szerintem). Amit leírtál jelenséget, az nekem tisztára arra emlékeztet, mikor a szivatót rajta hagyom, vagy túl korán engedem vissza. Én a helyedben ott keresgélnék (vagyis én a helyedben elvinném egy szervíízbe, de ez most más kérdés). Aztán majd a nálam okosabbak mondanak valami.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 aug. 28, 21:40 
Alapító tag
Alapító tag

Anonymous írta:
SZIASZTOK!!!!!!!!!!!!!

Tehát... vezessük vissza a "szép" augusztus 20-dikai viharra... hát elkapott, áztam s csak áztam, motor is! MAjd hátfőn a tömény sarat gőzborotva távolította el. ezek után jöttek a bajok. Szivató karom bergadt. Szértkaptam be is volt szorulva, tehát a karbin belül a szelep sem mozgott, ezt megoldottam egy fogóval meg némi olajjal, az most műkodik! Legalább is azt hiszem, ugyanis a lényeges tünet az megmaradt. Vagyis: elsőre pöcre indul szivatóval, majd visszaengedem (működik mert hallom a forduklat változást, s látom, hogy csökken a korom a kipufból. De ahogy totál visszaengedem szépen leesik az alapjáratom s puff. KATT KATT leáll. s ezt csinálja egyfoltában. Indítani csak gázzal tudom, persze nem csőgázzal, csak szép picivel... ahogy újra visszaengedem KATT KATT leáll. Gáz nélkül nem indul. Alapjáraton emelve, néha emeli néha nem, ha emeli akkor megemelkedik az lapjáratom, de 2-3 ütem után az is szépen lelassul s KATT KATT leáll!

Miután annyit csesztettem be is melegedett, hát bátorkodtam egyet húzni neki nyomatékon. 130 ig gyorsúltam... s minő csoda helyrejött... EGY IDŐRE... majd újra csinálta...

Mi az isten lehet vele?

ÜDV ARANY

A kattogás az automata dekompresszor. Azért csinálja, mert nagyon leesik a fordulat. Szerintem takarítsd ki a karbit, mert a gőzborotva tele nyomta vízzel és kosszal. Ha nagynyomású mosóval tisztítod a moccot, akkor a karbinál, a kerékcsapágyaknál soha ne tartsd közel. Légszűrő nem lett vizes?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 aug. 29, 20:18 
Törzstag
Törzstag

Nem lett vizes a légszürő... azt is most takarítottam...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 aug. 30, 19:14 
Törzstag
Törzstag

NOS!!!

Hát üdv mindenkinek...

Teljesen szétszedtem a karburátorom, hogy akkor kipucolom. Még a történethez hozzá kell fűznöm, hogyegészen kicsi helyen a légszűrőm el volt szakadva, de igazából nem olyan helyen ahol beszívna, de lehetséges. no mind1. Tehát kipucoltam, igaz kosz nem volt benne, amit tudtam kifújtam tüdőből, meg megtöröltem. Összeraktam, új légszűrőt is kapott. A hiba mit korábban leírtammegszűnt létezni. ellenben jött újjabb... alacson fordulaton nagy gázra kicsit lassan reagál, majd egy picit felpörög s úgy megugrik mint a nyű... ha jól sejtem hírtelen sok benyát kap... tehát levegő-benzin keveréken állítanom. JÓL SEJTEM????

No tehát javul a gép...

ÜDV ARANY

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: ki-ki akadó szalagok... :(
HozzászólásElküldve: 2006 szept. 14, 21:19 
Alapító tag
Alapító tag

hali, kérek vmi tanácsot! :)
ha sokat terepezek..(ahogy tudok!)és hazafelé a városban,, az indexelésnél a hüvelykujjam szalagja kiad,,,begörcsöl. mitől lehet?! :roll: talán egyenes úton menjek hazáig? :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: ki-ki akadó szalagok... :(
HozzászólásElküldve: 2006 szept. 14, 22:59 
Alapító tag
Alapító tag

KusziMoto írta:
hali, kérek vmi tanácsot! :)
ha sokat terepezek..(ahogy tudok!)és hazafelé a városban,, az indexelésnél a hüvelykujjam szalagja kiad,,,begörcsöl. mitől lehet?! :roll: talán egyenes úton menjek hazáig? :lol:

jovanna. csak poén volt :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Olaj
HozzászólásElküldve: 2006 szept. 17, 15:53 
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Sziasztok!

Van 1 93-as LC4-esem.
mikor megvettem füstölt 1 kicsit.Meg lett gyűrűzve , fúrva nem lett.A henger hibátlan a dugó gyönyörű. Ennek ellenére a kartercsöveken prüszköli magából az olajat! Üresben forgatva semmi gond , de menet közben folyik a vázból az olaj.(nem a váz hűti az olajat !!!! )
SEGÍTSÉG!! , mert már hetek óta szivat . Nem tudok elmenni 1 tisztességes körre!
Mi lehet az OKA?!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: Olaj
HozzászólásElküldve: 2006 szept. 19, 16:15 
Törzstag
Törzstag

Mendez írta:
Sziasztok!

Van 1 93-as LC4-esem.
mikor megvettem füstölt 1 kicsit.Meg lett gyűrűzve , fúrva nem lett.A henger hibátlan a dugó gyönyörű. Ennek ellenére a kartercsöveken prüszköli magából az olajat! Üresben forgatva semmi gond , de menet közben folyik a vázból az olaj.(nem a váz hűti az olajat !!!! )
SEGÍTSÉG!! , mert már hetek óta szivat . Nem tudok elmenni 1 tisztességes körre!
Mi lehet az OKA?!

Hi! kartel gáz több októl is képződhet pl: kopott motor , kevert olaj amitől habosodik is de az is előfordulhat hogy gyengébb az olaj vizkozitása (kenési képessége) és ettől hamarabb megforr! lehet egyszer nagyon megkergetted és akkor megforrott és utána hiába töltöd utána az olajat nem lessz tökéletes! valószínü egy olaj csere nem ártana.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 szept. 22, 10:38 
Törzstag
Törzstag

Mitől lehet??

Ez egy pont ide illő kérdés... hogy, MITŐL LEHET egy 2003-as LC4 Supermotón, egy 98-ban gyártott 620-as Duke első féknyerge????????

Erre én írtó kíváncsi volnék?? Vki segíten nekem?

Üdv Arany

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 szept. 22, 21:18 
Alapító tag
Alapító tag

Többször próbáltalak hívni, de nem veszed fel, vagy nem vagy kapcsolható.
Nem tudom, hogy milyen fékbetétet vettél, de ha bemész egy KTM kereskedésbe és kérsz egy 2003-as SM fékbetétet, akkor azt kapod, ami abba való. Nem lett a motoron semmi cserélve a kipufogón kívül.
Egyébként az sem jelentene semmit, hogy már a 98-as 620-on ilyen féknyereg volt, mert a Brembo az Brembo volt akkor is. Gondolom a KTM-nél tudják, hogy mit csinálnak. Erre Stunt tudna pontos választ adni.

aranyszu írta:
Mitől lehet??

Ez egy pont ide illő kérdés... hogy, MITŐL LEHET egy 2003-as LC4 Supermotón, egy 98-ban gyártott 620-as Duke első féknyerge????????

Erre én írtó kíváncsi volnék?? Vki segíten nekem?

Üdv Arany

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 259 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]