KTM Klub fórum

Magyarországi KTM-esek és KTM szimpatizánsok virtuális talákozóhelye...
Pontos idő: 2025 máj. 15, 21:34

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 6 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: 1997 LC! 620!! Az olaj megfolytsa a motort!!! Segítség!!!!!!
HozzászólásElküldve: 2011 dec. 28, 20:34 
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Sziasztok!! szakértő segítségére lenne szükségem!!! a mocim eredeti blokja sajnos hajtókartörés miatt teljessen tönkre ment :( mindent összetörött.. és most egy 1997-es blokk lett belerakva!! de ez a blokk régebbi az eredetinél az 2000-es évjáratu volt!! 2 darab olajszívattyú volt benne!! az a régebbi blokk meg egy szivattyús!! új gyürü van benn meg stb... és számomra érthetetlen nembírok rájönni hogy miért, de a forgattyús házból az olaj nem tud visszafolyni a váltóba!! nincs körforgás!! a forgattyúsház megtelik a nyomás megnől füstöl mint az állat majd kb 30 másodperc után meg is áll a motor!! megfullad...!!!! Kérdés!! Mért nem megy el az olaj a forgattyúsházból?????

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: 1997 LC! 620!! Az olaj megfolytsa a motort!!! Segítség!!
HozzászólásElküldve: 2011 dec. 28, 20:45 
Klubtag
Klubtag

tomek21 írta:
Sziasztok!! szakértő segítségére lenne szükségem!!! a mocim eredeti blokja sajnos hajtókartörés miatt teljessen tönkre ment :( mindent összetörött.. és most egy 1997-es blokk lett belerakva!! de ez a blokk régebbi az eredetinél az 2000-es évjáratu volt!! 2 darab olajszívattyú volt benne!! az a régebbi blokk meg egy szivattyús!! új gyürü van benn meg stb... és számomra érthetetlen nembírok rájönni hogy miért, de a forgattyús házból az olaj nem tud visszafolyni a váltóba!! nincs körforgás!! a forgattyúsház megtelik a nyomás megnől füstöl mint az állat majd kb 30 másodperc után meg is áll a motor!! megfullad...!!!! Kérdés!! Mért nem megy el az olaj a forgattyúsházból?????

Szia Tomek!

Szerintem a visszafolyó furat el van dugulva.

Üdv,

pancel

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: 1997 LC! 620!! Az olaj megfolytsa a motort!!! Segítség!!
HozzászólásElküldve: 2011 dec. 28, 20:50 
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Szia Pancel!!

És az hol is van pontosan?? Hol keressem ?? Ma már egyszer lehúztam a hengert Levegővel átfujattam az olaj járatokat de nem igazán tudom hol is kellene Folyni az olajnak :S :( :( Már csukott szemmel sszétszedem meg összerakom de mindíg ugyan az!! pöcre indul szépen jár majd erős füstölés és megfullad!! az forgattyus ház alatti leeresztőcsavart kitekerem és mint ha ágyúból lönék ki az olajat úgy spriceel kifele!!!!!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 dec. 28, 23:30 
Klubtag
Klubtag

tomek21 írta:
Szia Pancel!!

És az hol is van pontosan?? Hol keressem ?? Ma már egyszer lehúztam a hengert Levegővel átfujattam az olaj járatokat de nem igazán tudom hol is kellene Folyni az olajnak :S :( :( Már csukott szemmel sszétszedem meg összerakom de mindíg ugyan az!! pöcre indul szépen jár majd erős füstölés és megfullad!! az forgattyus ház alatti leeresztőcsavart kitekerem és mint ha ágyúból lönék ki az olajat úgy spriceel kifele!!!!!

Szia!

Ez ugyan egy 640-es blokk, de nagyjából egyforma a kettő, legalábbis tájékozódni megfelel.
Így fejből nem vágom, melyik blokkfélben kell keresni, de a forgattyúsház alatt, az olajgyűjtő teknőben kell keresgélned! :wink

Kép

Üdv,

pancel

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011 dec. 29, 20:57 
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Szia!

Ez ugyan egy 640-es blokk, de nagyjából egyforma a kettő, legalábbis tájékozódni megfelel.
Így fejből nem vágom, melyik blokkfélben kell keresni, de a forgattyúsház alatt, az olajgyűjtő teknőben kell keresgélned! :wink

Kép

Üdv,

pancel[/quote]
Szia!!!

Na az én rég 2000 évjáratu blokkom is így néz ki!!!!!!! de a mostani 1997-es blokk annak a forgattyúsház alatt nincs ott az a bizonyos olajgyüjtő!!! meg még ami nekem új ezen a blokkon hogy a váltó felett van egy olajcső ami sztem a váltó és a forgattyúsház közti olajáramlást biztosítja ... vagy nemtom :S de az tiszta az tuti!!!

Őszintén megvalva volt egy ki előzménye ennek a dolognak :S :S mert mikor beleraktuk ezt a régebbi blokkot akkor nekem fogalmam sem volt mért van a váltóház (blokk! tetején két hatalmas juk amin belátni a blokk belsejébe és hűlye fejemmel ledugóztam :S :( most már tudom hogy ott van egy híd kapcsolat olajvezeték!!!! de a lényeg hogy így lett beindítva és kezte el ez az olajdolgot :S :( de azután már szét szedtem!! szimeringek jók a főtengely is meg a szelepszár is...az olajat leengettem a forgattyús házból de nincs változás!! az olaj felgyülemlik és nem távozik a forgattyúsházból... Jah meg még egy kérdés.. a furatok kipucoláláshoz feltétlen szét kell burittanom újra a gépet?? mert most egybe van aamúgy.....!!!!!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 jan. 23, 19:01 
Regisztrált tag
Regisztrált tag

Hali

Probléma sikeresen meg lett oldva!! a blokkot tömitőpasztával kentem meg mikor összeragtam!! kicsit többet kentem rá mint kellet volna és ebből eredően a felesleg kinyomódott kivül belül egyaránt!! na ez a felesleg szivárgott be az olajvisszafolyó furatba!! szétszedtem kipucoltam összeragtam és pöcc röff!!
kifogástalanul üzemel a ggép :) :)
Köszönöm a segítségeket!!!

Üdv: Tomek

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 6 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]