KTM Klub

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

A legkeményebb verseny

E-mail Nyomtatás

A KTM gyári menője nyerte a Red Bull Romaniacsot

Lezajlott a 2010-es Red Bull Romaniacs, amelyet sokan a világ legkeményebb endúróversenyének tartanak. Íme néhány igazán demonstratív kép.

//

Az első tíz helyen végzett versenyző közül hatan használták a narancssárga márka gépeit, köztük - és ez a legfontosabb - a győztes, Chris Birch is. A verseny egyik nagy esélyese, az Erzberg Rodeo négyszeres győztese, a lengyel Taddy Blazusiak sajnos már az első napon bukott, és vállsérülése miatt feladni kényszerült a megmérettetést.

Az új-zélandi Birch az utolsó nap kezdetén már 23 perces előnnyel rendelkezett. Hogy milyen az igazi kiwi harci szellem, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy nem spórolt ezzel, hanem az utolsó, minden korábbinál sarasabb szakaszokon további hat perccel távolodott üldözőitől. Így pályafutása során első alkalommal nyerte meg az egyik, ha nem a legkeményebb endúrós megmérettetést.

Az erdélyi hegyek között lebonyolított négynapos verseny körülményeit szinte lehetetlenné tette a rengeteg leesett eső, így a versenyzők a korábbi évekhez képest is hatalmas sártengerrel küzdöttek a rajttól a célig.

A profi indulók végső sorrendje:

1 Chris Birch, Új Zéland, KTM. 28 óra 17 perc és 31 másodperc
2. Graham Jarvis, Nagy Brittania, Sherco, 28:46:12 
3. Andreas Lettenbichler, Németország, BMW 29:18:29 
4. Paul Bolton, Nagy Brittania, KTM, 29:52:12 
5. Jade Gutzeit, Dél Afrika, KTM, 30:21:32 
6. Lionel Seydoux, Svédország, KTM, 33:21:58

 

Forrás: http://onroad.hu/hir/legkemenyebb-verseny.html